Læreplads

LÆREPLADS

Tips til at få en læreplads
Når du skal i gang med at søge læreplads, så skal du være indstillet på, at det kræver en aktiv indsats af dig. Der er mange elever om buddet, og derfor har vi samlet 5 tips til dig, der skal til at søge læreplads.

1. Hvor vil du i lære?
Det første du skal gøre, er at beslutte dig for, i hvilket geografisk område du gerne vil i lære. Det hjælper dig med at fokusere på relevante frisørsaloner. Hvis du oplever, at det er svært at finde læreplads i dit eget nærområde, skal du også være parat til at flytte eller pendle, hvis det er nødvendigt.

2. Brug dine kontakter
Det næste du kan gøre, er at spørge dine venner og familie, om de har forbindelse til en frisørsalon, hvor du kan komme i lære. Personlige relationer kan give dig en fordel i ansøgningsprocessen, da den personlige kemi vægtes højt hos mange frisørmestre, når de skal ansætte elever. Spørg også hos din egen frisør eller hør din erhvervsskole om de har mulighed for at hjælpe dig.

3. Brug tid på din ansøgning
Brug god tid, når du skriver din ansøgning og få nogen du kender til at læse den igennem, før du sender den. Din ansøgning skal være struktureret, men også gerne kreativ, så du skiller dig ud fra mængden. Brug evt. en QR-kode, der henviser til en lille film, hvor du fortæller om, hvorfor du gerne vil have læreplads hos dem. Søg alle jobannoncer, men skriv også gerne uopfordrede ansøgninger – det kan jo være, at de ikke ved, at de mangler lige netop dig.

4. Aflevér din ansøgning personligt
Det kan være en god idé at aflevere din ansøgning personligt, da frisørmesteren dermed har mulighed for at få et bedre indtryk af dig. Besøg salonerne om formiddagen, da der ofte er mindre travlt der, og spørg, om du må bruge 5 minutter af deres tid til at fortælle om dig selv. Aflevér din ansøgning og bliv skrevet op til en læreplads.

5. Fortæl, hvorfor du drømmer om at blive frisør
I en frisørsalon er det naturligt, at alle ansatte er pænt klædt på og velsoigneret. Så når du skal præsentere dig selv, så tag pænt tøj på og sørg for at være velplejet. Fortæl, hvorfor du vil være frisør, og fortæl om dine fritidsinteresser og feriejobs. Vigtigt: Brug dit kropssprog rigtigt. Vær selvsikker og sælg dig selv, så godt du kan. Det er med til at give mesteren et godt indtryk, der måske kan være afgørende for, at du bliver valgt.

 

Se godkendte oplæringsvirksomheder her:
Godkendte praktikpladser

Rul til toppen
sus-udd.dk