Jobprofil

JOBPROFIL

Som tandtekniker kan du arbejde på et dentallaboratorium, hos en klinisk tandtekniker eller i den kommunale tandpleje. Du kan også oprette din egen virksomhed.

Aftagelig del:
Som tandtekniker inden for aftagelig protetik fremstiller du alle former for aftagelige tandproteser. Helproteser fremstilles til patienter, som mangler alle tænder. Delproteser fremstilles til patienter, der stadig har naturlige tænder tilbage i munden.

Du skal være ansvarsbevidst og have en rolig og sikker hånd. Det er vigtigt, at du kan udvise tålmodighed og har en god evne til at skabe tryghed hos patienten.

Som tandtekniker er du oftest ansat på laboratorier hos kliniske tandteknikere eller i den kommunale tandpleje.

Når uddannelsen er afsluttet, har du mulighed for at søge optagelse på videregående uddannelse til professionsbacheloruddannelse i klinisk tandteknik.

Fast protetik:
Som tandtekniker inden for fast protetik fremstiller du alle former for tandteknik, der skal sidde fast og permanent i munden, herunder kroner i forskellige materialer samt kroner og broer i forbindelse med implantater. Du fremstiller også reguleringsapparater (bøjler). I forbindelse med arbejdet bruger du bl.a. redskaber som CAD/CAM til computerstyret design.

Rul til toppen
sus-udd.dk