JOBPROFIL

Som sikkerhedsvagt kan du komme til at arbejde indenfor mange forskellige områder.

Fælles for jobbene i vagtsektoren er, at du ofte arbejder alene, og arbejdet kan foregå hele døgnet rundt inklusive helligdage og weekends.

En del af jobbet kan består af udarbejdelse af rapporter om uregelmæssigheder til både kunder og politi.

Ronderende vagt foregår på forskellige tidspunkter på virksomheder inden for et bestemt område.

Den stationære vagt foregår fast på en virksomhed eller lignende, fx som portvagt ved indgangen.

Som service- og centervagt, skal du medvirke til at opretholde ro og forhindre hærværk. Det kan fx være på jernbanestationer, i supermarkeder, butikscentre eller gågader. Vagten kan også yde service til stedets kunder, fx vise vej.

Vagter i butikskontrollen, også kaldet butiksdetektiver, arbejder normalt i civilt tøj. De samarbejder ofte med centervagterne om at holde øje med, at kunderne ikke forlader butikken med varer, som ikke er betalt.

Arbejder du i en kontrolcentral, modtager og behandler du alarmsignaler og meldinger fra vagterne. Kontrolcentralen er bemandet døgnet rundt. Kontrolcentralen dirigerer vagter ud til steder, hvor der er konstateret uregelmæssigheder. Det er også herfra man tager kontakt til kunder, politi, myndigheder mv., når det er nødvendigt.

Som værditransportører transporterer du penge og andre værdigenstande i sikrede biler med sikrings- og overvågningsudstyr.

Arbejder du som alarmpatruljevagt, kører du ud til opkald fra virksomheder eller signal fra en alarm. Vagterne foretager inspektion af stedet og tilkalder politiet ved indbrud.

Rul til toppen
sus-udd.dk