Læreplads

LÆREPLADS

Tips til at få en læreplads
Når du skal i gang med at søge læreplads, så skal du være indstillet på, at det kræver en aktiv indsats af dig. Der er mange elever om buddet, og derfor har vi samlet 4 tips til dig, der skal til at søge læreplads.

1. Hvor vil du i lære?
Det første du skal gøre, er at finde ud af, i hvilket geografisk område du gerne vil i lære.

Hvis du oplever, at det er svært at finde læreplads i dit eget nærområde, skal du også være parat til at flytte eller pendle, hvis det er nødvendigt.

2. Brug dine kontakter
Det næste du kan gøre, er at spørge dine venner og familie, om de har forbindelse til virksomheder indenfor det område du gerne vil have en læreplads.

Spørg også på erhvervsskolen, om de har mulighed for at hjælpe dig.

3. Brug tid på din ansøgning
Din ansøgning er som en jobansøgning. Brug derfor god tid, når du skriver din ansøgning og få nogle, du kender, til at læse den igennem, før du sender den.

Din ansøgning skal være struktureret og gerne kreativ, så du skiller dig ud fra mængden. Brug evt. en QR-kode der henviser til en lille film, hvor du fortæller om, hvorfor du gerne vil have læreplads hos dem.

Søg alle jobannoncer, men skriv også gerne uopfordrede ansøgninger – det kan jo være, at virksomheden ikke ved, at de mangler lige netop dig.

4. Aflever din ansøgning personligt
Det kan være en god idé at aflevere din ansøgning personligt, hvis det er muligt.

Se godkendte oplæringsvirksomheder her:

Rul til toppen
sus-udd.dk